Ekm

İmam hatip okulları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır. Bu kurumlar, 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanuna dayalı olarak kurulmuştur. 13.10.1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla bugünkü imam hatip okulları resmi olarak açılmıştır. Halen, 1973 Tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile 2012 Tarih ve 6287 Sayılı Kanun kapsamında okullarımızda fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri İmam hatip okulları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır. Bu kurumlar, 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanuna dayalı olarak kurulmuştur. 13.10.1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla bugünkü imam hatip okulları resmi olarak açılmıştır. Halen, 1973 Tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile 2012 Tarih ve 6287 Sayılı Kanun kapsamında okullarımızda fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri ile birlikte Temel İslam Bilimlerine ait dersler verilmektedir.

Bu vesileyle Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu olarak, kuruluşundan bugüne kadar imam hatip okullarımızın gelişiminde emeği geçenlerden ebediyete irtihal edenleri rahmetle, hayatta olanları da şükranla yâd ederiz.

Bu duygu ve düşüncelerle okulumuzda yapmış olduğumuz İmam Hatipler Haftası programında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Peygamber Eefendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) dünyaya teşriflerinin 1451. sene-i devriyesi münasebetiyle okulumuzda Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, okul müdürümüz sayın Ozan DEMİR'in günün anlam ve önemine binaen yapmış olduğu konuşma ile devam etti. Daha sonra şiir dinletisi, Hadis-i Şerif dinletisi, okul musiki korosunun musiki dinletisi ve okulumuz tiyatro kulübü öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi ile program devam etti. Yapılan mevlid duası ile de program sona erdi. Programda tüm misafirlerimize ve öğrencilerimize gül suyu ve lokum ikramı yapıldı.

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası ile aynı zamana denk gelen Mevlid-i Nebi Haftası'nda okulumuzda pano çalışmaları da yapıldı.

Yapılan çalışmalarda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuz 8. sınıf öğrenci ve velilerimize yönelik Çevrimiçi Lise Tanıtım Günleri kapsamında Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Selin KOÇ' un moderatörlügünde çevremizde bulunan okullar konuşmacılar tarafından çevrimiçi gerçekleştirilen oturumlarla tanıtıldı.

May